google.com, pub-0538963555324632, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Gezenti Kurallar



33.Geleneksel Gezenti Tavla Turnuvası 


2007 yılından beri devam eden Geleneksel Tavla Turnuvalarımızın 33.sü ile 3 Aralık 2023 Pazar günü Ezber Cafe Balmumcu'da olacağız. 


Gezenti'nin en büyük heyecanı olan Tavla Turnuvamızda sizlerle birlikte olmak için sabırsızlanıyoruz. Güzel bir pazar gününe tavla ile renk katmak isteyen tüm dostlarımızı turnuvamıza bekliyoruz.


Turnuva Kuralları:


* Oyunlar 5 sayı üzerinden "Geleneksel Tavla" kurallarına göre oynanacaktır. Vur kaç, kapı kaydırma, içeride büyük zarın oynanması gibi bazı yerlerde yasak olan sözde kurallar yoktur. İki zarın oynanabildiği her hamle serbesttir


* Modern tavlada "Backgammon" olarak bilinen 3 puanlık "pullu mars" durumu geleneksel tavlada geçerli değildir.


* Oyunların tamamında zarlar fincan ile atılacak, iki oyuncunun aralarında anlaşması durumunda oyunlar fincansız oynayabileceklerdir. Bu durumda hakem heyetine bilgi verilmesi gerekmektedir.


* Oyunlar boyunca kaldırılan ve yeri değiştirilen pulları oynamak zorunlu olacaktır. İki oyuncunun aralarında maç öncesinde anlaşma durumunda bu kural sadece o oyun içerisinde serbest bırakılabilir. 


* Oyununa turun ilan edilmiş başlangıç saatinden itibaren gelmeyen oyuncuya her 5 dakikada bir defa 1 ceza puanı uygulanır. 25 dakika içinde gelmeyen oyuncu o turu 5-0 hükmen mağlup ilan edilir. 


* Turnuva oyunlarında zaman kısıtlaması yoktur. Fakat herhangi bir şekilde kasten oyunu yavaşlatmak, rakibi demoralize etmek, dikkat dağıtıcı ve centilmenliğe aykırı davranışlarda bulunmak yasaktır. Bu davranışları sergileyen oyuncular hakem kurulu tarafndan uyarılabilir ya da turnuvadan diskalifiye edilebilirler. 


* Turnuvada kazanılmış haklar devredilemez. Bir sonraki tura çıkmayı garantilemiş olan oyuncu turnuvaya devam edememesi durumunda oyuncu, bir sonraki turda hükmen mağlup sayılacaktır.


* Olası itirazlarda hakem kurulunun nihai kararı geçerli olacaktır.


* Gezenti Tavla Turnuvaları organizasyonu tavla severlerin bir araya gelerek hoşça vakit geçirmelerini amaçlayan 16 senedir devam eden bir oluşumdur. Öncelikli kuralımız oyuncuların oyun içinde ve turnuva boyunca etkinlik alanında karşılıklı olarak centilmenlik, nezaket ve sportmence davranışlar çerçevesinde bulunmalarıdır. Bu duruma aykırı davranışlarda bulunan oyuncular turnuvadan men edilip, Gezenti Tavla Turnuvaları organizasyonlarından süresiz olarak yasaklanacaktır. 


* Turnuvaya katılan tüm oyuncular, bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.

 

Turnuva Sistemi : 

 

* Turnuvada ilk olarak tüm oyuncular swiss sistemi ile 3 tur boyunca, farklı oyuncularla 3 maç yapacak. 3 turun sonunda oluşacak puan sıralamasında ilk 8 sırada yer alan oyuncular direkt olarak 5.tura adını yazdıracak, ilk 3 turu 9-24 sırada tamamlayan oyuncular ise turnuvanın 4.turuna devam edecektir. 25-48 Turnuvaya veda edecek. (İlk 2 turda galibiyet alamayan oyuncular 3.turu oynamayacaklardır)


* İlk 3 tur sonunda İlk 24 için iki oyuncunun aynı puanda kalma durumunda genel averaja, eşit olması durumunda ikili averaja (varsa), onların da eşit olması durumunda son turda yapılan puan/averaj belirleyici olacaktır. Tüm veriler eşit ise; iki oyuncu arasında 1 sayılık maç yapılır, kazanan üst sıraya terfi eder.

(İlk 2 turun sonunda galibiyet alamayarak "sıfır" puana sahip oyuncular, ilk 24!e girebilme şanslarını yitirdikleri için 3.tura devam edemeyeceklerdir)


* İlk 24'e kalma başarısı gösteren oyuncuların kazananları sırasıyla Çeyrek Final, Yarı Final ve Final etaplarını eleminasyon sisteminde oynayacaklardır.


Turnuva Ödülleri : 

 

Şampiyon : Özel tasarım kupa + 4.000 Puan 

İkinci : Özel tasarım kupa + 2.000 Puan 

Üçüncü : Özel tasarım kupa + 1.000 Puan 

* En İyi Kadın Oyuncu: Özel tasarım kupa

 

Not 1: Katlımcı sayısına göre ödüllerde değişiklik yapılabilir.

Not 2: En iyi kadın oyuncu kupası turnuvayı en üst sırada tamamlayan kadın oyuncuya verilir. Aynı turda elenen oyuncular arasında öncelikli olarak ikili averaja (varsa), son tur averajına bakılır. Eşit ise aralarında tek sayı maç ile eşitlik bozulur. 

 

Turnuva Programı : 

 

11:45 Tüm oyuncuların buluşması ve Kesin kayıtlar (Tüm oyuncular saat 11:45'de hazır bulunmalıdır)

12:00 Kura çekimi ve Açılış Toplantısı Başlangıcı 

12:30 1.Tur Başlangıcı (Tüm Oyuncularla)

13:30 2.Tur Başlangıcı (Tüm oyuncularla)

14:30 3.Tur Başlangıcı (İlk 2 maç sonunda "sıfır" puana sahip oyuncular dahil edilmeyecek. 3.turda tahmini 42 oyuncu yer alacak)

15:30 4.Tur Başlangıcı (9-24 Sırasında Bitirenler ile)

16:15 5.Tur (16 Oyuncuyla)

17:00 Çeyrek Final Karşılaşmaları (8 Oyuncuyla)

17:45 Yarı Final Karşılaşmaları (4 Oyuncuyla)

18:30 Final ve Üçüncülük Karşılaşmaları (2+2 Oyuncuyla)

19:15 Ödül Töreni


Katılım : 

 

Turnuva katılım ücreti 300₺'dir. 





Turnuvaya katılan tüm oyuncular kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.

 

Turnuva Koordinatörü 

Caner ÇELİK

 

Turnuva Hakem Kurulu 

Caner ÇELİK,  Serkan ÇALIŞIR, Okan KOÇAK, Tunç ÇELİK